Notice: wpdb::prepare werd verkeerd aangeroepen. De query bevat niet het juiste aantal placeholders (2) voor het aantal query-argumenten (3). Lees alles over foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 4.8.3.) in /home/kingmeadow/domains/kingofthemeadows.eu/public_html/programma2018/wp-includes/functions.php on line 4192
Kening fan ‘e Greide » Ontwakend Landschap

Ontwakend Landschap

Natuurexpeditie van zonsondergang tot zonsopgang op unieke plek in Friese natuur

Komende maanden vinden op verschillende plaatsen in Friesland edities plaats van Ontwakend Landschap. Ontwakend Landschap is een buitenbelevenis in unieke natuurgebieden waarbij cultuur en natuur samensmelten. De expeditie begint in de avond, loopt door in de nacht en zorgt voor een bijzonder begin van de dag. Ontwakend Landschap is onderdeel van het hoofdprogramma van Culturele Hoofdstad 2018.

Ontwakend Landschap
De expeditie begint met een driegangendiner van streekproducten samengesteld door Slow Food Youth Network Fryslân. Vervolgens bezoeken de expeditieleden een theatervoorstelling. Na de voorstelling brengt een gids de gasten naar een unieke locatie in het landschap waar de nacht met uitzicht op de sterrenhemel wordt doorgebracht. Bij het krieken van de dag worden de gasten gewekt met klanken van de natuur, een gedicht en muziek. Na het ontwaken gaan de expeditieleden op ontdekkingstocht in de natuur om vervolgens aan te schuiven bij een heerlijk lokaal ontbijt. Deze buitenbelevenis is voor mensen die écht willen genieten van een bijzondere belevenis in de natuur en het aandurven om onder de sterrenhemel te slapen.

Expeditieleden van Ontwakend Landschap geven aan dat de combinatie met de avond en het ontwaken meerwaarde heeft en dat er liefdevolle aandacht voor details is.

Bewustwording belang biodiversiteit 
David Lelieveld van Pier21 en Marcia de Graaff artistiek leider van Ontwakend Landschap:“We willen mensen in contact brengen met de natuur, ze een unieke belevenis geven en ze tegelijkertijd ook bewust maken van ons landschap. Op dit moment staat Nederland namelijk onderaan het rijtje van Europese landen wat biodiversiteit betreft. Onderzoek heeft uitgewezen dat als de biodiversiteit afneemt, dat hetzelfde gebeurt met de cultuur in dat gebied. We willen mensen met Ontwakend Landschap bewust maken van wat er speelt, zonder een oordeel te geven, en ze laten ervaren hoe bijzonder diversiteit is, in onze natuur en cultuur.”
Ontwakend Landschap is onderdeel van Leeuwarden-Fryslân 2018 en is één van de projecten uit het burgerinitiatief Kening fan ‘e Greide.

Speeldata Ontwakend Landschap

  • 25 mei 2018 arrangement Ontwakend Landschap in combinatie met Vier De Alde Feanen
  • 8 juni 2018 arrangement Ontwakend Landschap in combinatie met Oranjewoud Festival voorstelling Prikkel
  • 29 juni 2018 arrangement Ontwakend Landschap in combinatie met Potatoes Go Wild ‘Altyd Seumer’
  • 11 juli 2018 arrangement Ontwakend Landschap in combinatie met Conference of the Birds
  • 28 juli 2018 arrangement Ontwakend Landschap in combinatie met Opera Spanga ‘s Aida

Voor informatie en kaartverkoop: www.pier21.nl/ontwakend- landschap/

 

Doel

Een ultieme beleving van het landschap.

Website
www.pier21.nl/page/actueel/ontwakend-landschap/
Contact
Marcia de Graaff
Participanten
Ontwakend Landschap, Tjeerd Bischoff, Toneelgroep Jan Vos, Pier 21, Youth Food Movement Fryslân

Gerelateerde activiteiten