Notice: wpdb::prepare werd verkeerd aangeroepen. De query bevat niet het juiste aantal placeholders (2) voor het aantal query-argumenten (3). Lees alles over foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 4.8.3.) in /home/kingmeadow/domains/kingofthemeadows.eu/public_html/programma2018/wp-includes/functions.php on line 4192
Kening fan ‘e Greide » Koning van het Grasland

Koning van het Grasland

TONEELGROEP JAN VOS – Koning van het Grasland

Het is 2001, het jaar dat MKZ opnieuw de kop opsteekt in Europa. Hessel en Anke Kroes, twee ’plankgasboeren’, proberen hun leven weer op de rails te krijgen na een noodlottig tractorongeluk, waarbij hun zoontje om het leven kwam. Wanneer een grutto haar nest bouwt op de plek van het ongeluk, en er tegelijkertijd een strijd losbarst tussen natuurbeschermers en boeren over het verhogen van het grondwaterpeil, komen Anke en Hessel lijnrecht tegenover elkaar te staan. Ondertussen komt de MKZ gevaarlijk dichtbij.

Hoever mag de mens ingrijpen in de natuur? En wie is de baas op het Boerenland?

Koning van het Grasland, het nieuwe stuk van Tjeerd Bischoff, gaat over de gecompliceerde verhouding tussen mens en natuur. We zien de strijd van de boer die zich als eenzame ondernemer staande probeert te houden op de wereldmarkt, en die van de grutto die zich vergeefs probeert aan te passen aan een snel veranderende biotoop.

Koning van het Grasland wordt gemaakt door hetzelfde artistieke team dat verantwoordelijk was voor de voorstelling Mansholt.

Het stuk wordt gespeeld in een mobiel theater in het open veld, met uitzicht op het landschap.

Spelers: Marcel Faber, Trudi Klever, Joop Wittermans, Helmert Woudenberg, Bieneke Ehlhardt

Kaartverkoop vanaf 1 april.

Doel

Teater op it hiem / Theater bij de boer

Participanten
Cast en Crew
Script Tjeerd Bischoff
Regie Jeroen van den Berg
Spelers Bieneke Elhardt, Marcel Faber, Trudi Klever, Joop Wittermans, Helmert Woudenberg
Vormgeving en kostuums Ellen Klever
Lichtontwerp Paul van Laak
Techniek Jeroen van Casteren
Productie David Lelieveld, Joran de Boer
Publiciteit Berber van Oyen, Eva Halima Sebbar
Vertaler Fries Romke Toering
Zakelijke leiding Judith Huizing