Notice: wpdb::prepare werd verkeerd aangeroepen. De query bevat niet het juiste aantal placeholders (2) voor het aantal query-argumenten (3). Lees alles over foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 4.8.3.) in /home/kingmeadow/domains/kingofthemeadows.eu/public_html/programma2018/wp-includes/functions.php on line 4192
Kening fan ‘e Greide » Grote Grutto Theater

Grote Grutto Theater

Een avontuurlijke beleefexpositie voor kinderen en volwassenen

In het natuurleukste museum van Nederland raak je verwonderd over de grutto. In de overdekte binnenplaats van Natuurmuseum Fryslân kruipen kinderen en volwassenen in de huid van onze nationale vogel. Waan je in de wereld van deze bijzondere steltloper, laat je zintuigen prikkelen en stuit op verrassende, leerzame belevenissen. In elke ruimte beleef je iets anders.

Eindelijk is het zover. De grutto keert terug op de binnenplaats van het Natuurmuseum, in het Grote Grutto Theater!

Eerder maakten bezoekers van Natuurmuseum Fryslân al kennis met de grutto, de ‘koning van de weide’. Tijdens de Grote Grutto Race in de voorjaarsvakantie van 2014 beleefden kinderen met hun pakes en beppes de trek van de grutto op een levend ganzenbordspel. In de expositie ‘Het jaar van de Grutto’ kon het leven van de grutto gevolgd worden aan de hand van foto’s, filmpjes, opgezette grutto’s en grote striptekeningen. En in 2015 maakten maar liefst 2300 basisschoolleerlingen kennis met de grutto tijdens schoolprogramma ‘Meer bloemen in de wei maken grutto’s blij!’. Samen zijn de activiteiten de opmaat naar:

een grote, unieke expositie in 2018

Concept van Theun Mosk

Het concept voor deze unieke beleving is gemaakt door de internationaal gewaardeerde theatervormgever Theun Mosk. Mosk studeerde aan de Theaterschool in Amsterdam (opleiding theatermaker, techniek en theater) en aan de Gerrit Rietveld Academie (theatervormgeving). Hij maakt ontwerpen voor (muziek)theater, opera, dans, tentoonstellingen en maakt ook autonome installaties.

Doel

Spelenderwijs leren over grutto's en biodiversiteit.

Website
www.natuurmuseumfryslan.nl

Gerelateerde activiteiten