Notice: wpdb::prepare werd verkeerd aangeroepen. De query bevat niet het juiste aantal placeholders (2) voor het aantal query-argumenten (3). Lees alles over foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 4.8.3.) in /home/kingmeadow/domains/kingofthemeadows.eu/public_html/programma2018/wp-includes/functions.php on line 4192
Kening fan ‘e Greide » Expeditie

Expeditie

Ontdekkingstochten door het nieuwe landschap

Voor iedereen is er een manier om op ontdekkingsreis door Fryslân te gaan. Expeditie geeft je de keuze uit tal van natuurlijke en culturele ontdekkingstochten. De projecten en activiteiten zijn toegesneden op specifieke groepen, vinden plaats op bijzondere locaties en hebben specifieke leerdoelen. Ieder Expeditieproject brengt je in vervoering, schudt je wakker, opent je ogen en leert je verbanden zien tussen natuur en cultuur.

Een greep uit de ontdekkingstochten:

  • Sky Hive: Op verschillende locaties (Eernewoude, Heeg, Buitenpost) kun je bijenvolken van dichtbij bekijken. Imkers ontvangen groepen en nemen je mee naar de wondere wereld van de bijen en het grote belang voor de samenleving.
  • Pierewaaien op de kwelder bij Holwerd en Noorderleech. Op zoek naar zoute eetbare planten, bergeenden en scholeksters. Ontdek de diversiteit aan vergezichten tijdens een struintocht. Bezoek kweldercentrum Noorderleech of Waddenbeleefcentrum De Noordhoren in Holwerd.
  • Pykje Fjouwer is een nieuw Fries prentenboek:  “tik tik tik, trije aaien yn it skiezennêst binne al út. Mar it pykje yn it fjirde aai kin de dop net stikken krije……” Hoe zal dit aflopen? Een ontdekkingstocht op de bank, speciaal voor de kleuters. Een ode aan het Friese Landschap, waarin weidevogels, boerderijdieren, bloemen, kruiden en insecten centraal staan.
  • Tijdens de Gaasterlandse Natuurweek 20 t/m 27 oktober: op expeditie in Gaasterland op zoek naar biodiversiteit in de flora en fauna, het landschap en de mensen in de regio.
  • Kening fan ’e Greide Fietsroute pak op een mooie voorjaarsdag in eind maart of april de fiets en fiets de kening fan’e greide fietsroute. Fietsen in de Waddenregio rond Leeuwarden, (59 km) langs vier vogelkijkhutten.

Het hek dat anders gesloten is, staat nu uitnodigend open. Verwonderd, kijkend, luisterend loop je samen zachtjes door. Kleuren en geuren worden opgeslagen en bewaard voor thuis. Door de open ramen is een zacht gezoem uit de korf hoorbaar. Een beestje dat kan leven in een monochroom landschap omdat hij leeft van de lucht, hoe ziet dat eruit? Je ziet armen trillen, hoort de muziek aan gaan, waarna de dansers naar je toe vliegen en je ontdekt dat ze: naar honing ruiken…

Doel

Het landschap ontdekken met natuurlijke en culturele ontdekkingstochten.