Notice: wpdb::prepare werd verkeerd aangeroepen. De query bevat niet het juiste aantal placeholders (2) voor het aantal query-argumenten (3). Lees alles over foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 4.8.3.) in /home/kingmeadow/domains/kingofthemeadows.eu/public_html/programma2018/wp-includes/functions.php on line 4192
Kening fan ‘e Greide » Conference of the Birds

Conference of the Birds

Conference of the Birds

7 juli t/m 18 juli in Recreatiegebied De Groene Ster in LEEUWARDEN

Midden in een waterrijk natuurgebied spelen duizend muzikanten schitterende muziek. Ondertussen verbeelden twintig dansers en acteurs een verhaal dat het publiek lang zal bijblijven. Dat is Conference of the Birds, één van de grootste producties van Leeuwarden-Fryslân 2018, Culturele Hoofdstad van Europa.

Conference of the Birds is gebaseerd op het epische Perzische gedicht De Samenspraak van de vogels, waarin een groep vogels op reis gaat om een leider te zoeken. Om er uiteindelijk achter te komen dat zij zelf de koning zijn van hun eigen lot. De kracht van het collectief staat centraal in deze beeldende theater-, dans- en muziekvoorstelling.

Het publiek bevindt zich tijdens Conference of the Birds in het midden van het ‘theater’ dat voor deze voorstelling wordt gebouwd in natuurgebied De Groene Ster. De mensen worden omringd door muzikanten, dansers en acteurs, wat de beleving extra intens maakt.

De regie van de voorstelling ligt in handen van Guy Weizman (Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni). De muziek is gecomponeerd door Sytze Pruiksma. Samen met de muzikanten, dansers en acteurs nemen zij het publiek mee op een onvergetelijke, muzikale reis.

Birds & Brass
In 2016 en 2017 vond het succesvolle Birds & Brass plaats. Een imposante serie optredens over de grutto als spiegel voor de mens en afspiegeling van ons landschap. Vertolkt door honderden blaasmuzikanten en tientallen dansers. Het trok volle zalen én velden. Conference of the Birds borduurt hierop voort.

Kening fan’e Greide
De voorstelling Conference of the Birds maakt onderdeel uit van het veelomvattende burgerproject Kening fan’e Greide. Dit burgerinitiatief ontstond in 2012, en zet zich in voor een toekomst waarin een gezond en renderend boerenbedrijf hand in hand gaat met natuur, biodiversiteit en genietende mensen.

Speeldata:
7, 10, 11, 13, 14, 18 juli

Prijs:
€32,50 (incl. €3,00 servicekosten)

Tijden:
21:30 – 23:00 (wees ruim op tijd! Advies: 20:30 uur)